Friday, 9 March 2012

Hah!!! Non-Muslim Pun Beli Jugak !?

      Post kali ni ana nak cerita sikit tentang satu kisah, bila ana dengar memang ana terkejut . Ana tak tahu la apa respon anda semua bila baca cerita ni.

*********************

      Minggu lepas ana ada suruh Junior ana survey siapa yang nak tempah majalah yang akan ana buat ( insyaallah ). Ana memang sibuk sangat minggu lepas dengan imtihan dengan kelab pengakap.... Lahaulawalaquwwataillabillah....

      Ni cover untuk majalah yang dalam proses pembikinan ( tunjuk sikit ) :

 ( camner ok x ? )

Baiklah !

       Nak dijadikan cerita malam tu, ana jumpa dengan junior tu. Dia pun bagi list survey sapa yang nak beli majalah nie...

      Tengah ana dok baca nama-nama dalam list tu. Tiba-tiba...

      " Errr... Abang, Sabrina pun tempah jugak majalah ni. "
      " Sabrina mana pulak nie ? "
      " Sabrina non-muslim tu. "

       Ana memang terkejut yang teramat sangat bila dengar dia cakap macam tu. Ana pun tanya la junior tu. Rupa-rupanya budak non-muslim tu memang dah lama berminat dengan Islam. Subhanallah...

       Ana doakan sangat-sangat agar Allah berikan hidayah kepada non-muslim tu supaya dia memeluk Islam. Sama - samalah kita doakan utuk dia dan teruskan dakwah kita mentarbiah remaja-remaja zaman sekarang nie...

Wallahhualam.... 

       

2 comments:

  1. org oversea nk beli boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh2... tapi nak bagi mcm mana ek?? :D

      Delete