Sunday, 15 December 2013

Assalammualaikum minna-san~!!

Dah lama saya tak update blog ni. Kali ni saya nak share tutorial melukis, tapi yg ni digital art punya. Kalau guna pensel pon boleh :)

Harap korang semua suka tutorial ni....

video



Sunday, 10 February 2013

My Tabby~! :3

      Bismillahhirahmanirrahim...
Post kali ni saya nak kongsikan sedikit maklumat tentang Wacoom Bamboo CTH-470/K yang baru sahaja saya beli (p/s: dkat Kedah mmg xder jual). Jadi kat bawah ni gambar2 yang saya snap,Jom tengok~! 



Nie dia (kotak) Wacoom Bamboo CTH-470

Saiz kotak die mmg besar,mmg malu gila aku bawak
benda ni smbil jln2 dkat Alor Setar

Ni baru Wacoom Bamboo :3

Disertai dgn cd Photoshop Element 9
ngan cd installer

Nilah pen bamboo yg korang akan gunakan
untuk lukis atas papan tu

Pergh~!!! Nipis~!!!

+ Ringan (aku boleh angkat guna 3 jari kot)

korang boleh beli aksessori kit untuk wireless yg dijual berasingan

dan yang paling ak suka kaler belakang dia LimeGreen~!

JOM~!!!
buang semua kertas,pensel,pen ngan pemadam!!!!
GUNA WACOOM BAMBOO~!!!







Wednesday, 21 November 2012

Geng Ukhwah's Character

      Sollu ala nabi....
Dah lama saya tak update blog ni... Asyik sibuk dengan melukis komik untuk majalah D.I. Saya tak nak cakap panjang cuma nak perkenalkan karakter bagi komik strip saya iaitu Geng Ukhwah~! XD

Memperkenalkan....



Zikri

Iman


Akim

Kerol

Kimi

Mizi

Apit @ Hafiz

 
Kalau berminat nak baca komik Geng Ukhwah ni, boleh dapatkannya di page FB Dakwah Islami~!

Wassalam... :D





Friday, 3 August 2012

Story Of Satan

     Perkenalkan watak baru ana dalam komik baru ana  ( semua baru aih~! )....


( Story Of Satan )

  Ada orang cakap watak Syaitan dekat atas ni comel... ( ish,takkanlah! ) Jadi apa pendapat antum semua???